- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Saveznička odlučnost 2022“: Moć „Iskandera“ u 30 sekundi /video/

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem "Iskander M"
Raketni sistem Iskander M - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Danas su počele rusko-beloruske vojne vežbe „Saveznička odlučnost 2022“ u Belorusiji. U narednih deset dana na manevrima će biti prezentovane mogućnosti savremene tehnike. Belorusko Ministarstvo odbrane pokazalo je moć „Iskandera“.
Vojni resor predstavio je različite borbene položaje u koje se postavlja operativno-taktički raketni sistem „Iskander M“.
Ruska vojska stigla je na vojne vežbe sa svojom najsavremenijom tehnikom. Interesantno je da je ovo prvi put da će najnovije rusko oružje učestvovati u vojnim manevrima na teritoriji Belorusije. Ranije je samo na paradi u Minsku 2014. i 2019. godine bilo moguće videti takvo oružje.
Raketni sistemi „Iskander“ imaju domet do 500 kilometara i izuzetnu preciznost, kao i veliku mobilnost. Rakete mogu da ponesu i konvencionalne i nuklearne bojeve glave. Eksperti posebno naglašavaju nemogućnost presretanja raketa tog kompleksa sistemima protivraketne odbrane.
Podsetimo, u toku je provera snaga Savezne države. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) preraspoređene su i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.
Rusko-beloruske vojne vežbe Saveznička odlučnost 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
RUSIJA
Su-35, S-400, panciri: Počele velike rusko-beloruske vojne vežbe /video/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala