- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Zapad povećava medijsko prisustvo u Srbiji, ali narod traži ruske informacije

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Bocan-Harčenko
Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Zapadne države povećavaju informaciono prisustvo u Srbiji, ali javnost traži ruske izvore informacija, saopštio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko u intervjuu RT.
„Zaista, napori Amerikanaca i Velike Britanije i mnogih država EU u ovoj sferi su u porastu. Njihovo informaciono prisustvo je sve veće. Ipak, ako govorimo o javnoj potražnji, ona ostaje, bez svakog preuveličavanja to mogu reći, u korist ruskih informacija i ruskih izvora informacija“, rekao je diplomata.
Ambasador je istakao da iako, nažalost, Rusija nema u Srbiji „ceo informativni koncern poput anglosaksonaca“, interesovanje za ruske medijske izvore je ogromno.
Bocan-Harčenko je takođe dodao da Evropska unija, u kontekstu pregovora o ulasku Beograda u Evropsku uniju, vrši na Srbiju ogroman pritisak.
„Taj pritisak se fokusira na zahtev da se prekinu odnosi sa Rusijom. Pritisak je počeo najaktivnije da se vrši 2014. godine i kasnije je nastavljen različitim intenzitetom kako bi se Srbija primorala da se pridruži antiruskim sankcijama EU. Ali to nije dalo nikakve rezultate“, ocenio je ambasador.
Kako je dodao, saradnja sa Rusijom u Srbiji zauzima ogromno mesto.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala