- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Britanska strana nije ni slušala ni čula Lavrova

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador: Britanska strana nije ni slušala ni čula Lavrova
Ruski ambasador: Britanska strana nije ni slušala ni čula Lavrova - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Britanska strana nije „ni slušala, ni čula“ šta je govorio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom susreta sa šeficom Forin ofisa Liz Tras u Moskvi, izjavio je ruski ambasador u Londonu Andrej Kelin.

„Nismo videli nikakav napor, to je jednostavno bilo ponavljanje fraza i formulacija koje ona izgovara i ovde u parlamentu, za medije, na Tviteru i ništa više.. Ministar je detaljno govorio o tome šta se dešava, šta mi želimo, otkud takva situacija, ali britanska strana nije ni slušala ni čula to što su joj govorili“, rekao je ambasador za Bi-Bi-Si.

Prethodno je i sam Lavrov iskazao razočarenje što su pregovori sa britanskom ministarkom ispali kao razgovor nemog s gluvim.
Kelin je dodao da se Moskva nadala da će poseta Tras biti prilika da se britanska diplomatija pokaže u najboljem svetlu, međutim, ministarka se koristila ograničenim brojem formulacija što nije bilo ni „blizu dijaloga zasnovanog na uzajamnom poštovanju i prihvatanju međusobnih interesa i potrage za rešenjima“.
Upitan da li bi bilo bolje da sastanka nije ni bilo, Kelin je rekao da ne može tako nediplomatski da govori i istakao da je Rusija uvek otvorena za dijalog ako za to postoji uzajamna želja.

„Mi smo uvek za dijalog, za diplomatiju, ali ultimatumi, čvrst nastup, fraze - to je put u ćorsokak. Ali, na žalost sve češće u toj zemlji i u Americi primenjuju takvu diplomatiju“, rekao je Kelin.

Podsetio je da je britanski premijer Boris Džonson ranije rekao da šalje ministre spoljnih poslova i odbrane u Moskvu kako bi normalizovali odnose, ali da ruska strana posle posete Liz Tras tako nešto nije videla.
Sergej Lavrov i Elizabet Tras - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
RUSIJA
„Kao gluv sa nemim“: Lavrov razočaran razgovorom sa britanskom ministarkom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala