- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemačkoj su „skresana krila“ – Rusija slavi medalju kojoj se nije nadala: „Ljut sam i ne razumem!“

© AP Photo / Matthias SchraderReprezentacija Rusije
Reprezentacija Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Skijaški skokovi u mešovitim takmičarskim ekipama na Zimskim olimpijskim igrama doneli su nezapamćeni spektakl i ishod koji je reprezentaciju Rusije doveo do srebrne medalje, iza dominantne slovenačke ekipe, a sve na štetu nemačkog tima koji je ostao bez jedne takmičarke.
Jevgenij Klimov, Danil Sadrejev, Irma Mahinija i Irina Avakumova su takmičenje završili na drugom mestu sa 890,3 poena, iza dominantne Slovenije koja je ostvarila rezultat od čak 1.001,5 bodova i ispred Kanade sa 844,6.
Ali, takav ishod nije bio očekivan, veliki favorit za zlatnu medalju je bila ekipa Nemačke koja se suočila sa skandaloznom diskvalifikacijom zbog opreme koju je koristila zvezda tima, Katarina Althaus.
Ona je bila izbačena sa takmičenja i Nemačka je morala da učestvuje sa troje skakača koji nisu uspeli da izvedu čudo i obezbede finale, završivši kvalifikacije na pretposlednjem, devetom mestu.
„Za mene je ovo lutkarsko pozorište. Neverovatno sam ljut i ne razumem šta se dogodilo. Althaus je nosila istu tu opremu i u subotu, na individualnom takmičenju gde je osvojila srebrnu medalju“, goreo je od besa nemački selektor Štefan Horngaher.
To nije argument za osporavanje odluke, objasnio je nemački trener Maksimilijan Mehler, navodeći da ukoliko je takmičar izgubio na kilaži pre takmičenja, njegova oprema mora da bude „doterana“, tako da ne može da proizvede vazdušne čepove i praktično dobije ulogu krila, što bi značilo i nedozvoljenu prednost u odnosu na rivale.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala