- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nakon kolapsa u Avganistanu mirovni uspeh Rusije u Kazahstanu izazvao bes na Zapadu

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici
Ruski vojnici  - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Uspeh Rusije u okviru misije Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) u Kazahstanu izazvao je kod zapadnih zemalja ljubomoru i bes, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Pogledajte situaciju u Kazahstanu koja se mogla odvijati po bilo kom scenariju. To nije samo država koja se našla u nevolji, to je država sa kojom Rusija ima najdužu granicu, zajedničke porodice, biznis, imamo zajedničku istoriju, to je ogroman broj izazova u regionu. U okviru ODKB i, naravno, na nacionalnom nivou Rusija je pokazala ne samo odgovoran pristup, ne samo da je delovala kao pravi prijatelj i partner, nego i profesionalac velikog srca. To je zaista izazvalo ogroman bes na Zapadu“, izjavila je Zaharova za televiziju „Rusija 24“.
Takođe je skrenula pažnju na to da je između „zapadnog kolapsa u Avganistanu“ i misije ODKB prošlo svega pola godine.
„Kod njih ta rana još nije zarasla, a tu dolazi do još jedne uspešne, precizne mirovne operacije koja kako je počela jasno i organizovano, tako se i završila u predviđenom roku, precizno i što je najvažnije – transparentno“, zaključila je Zaharova.
Podsetimo, usled masovnih protesta u Kazahstanu predsednik te zemlje Kasim Žomart Tokajev je zatražio pomoć od ODKB „za prevazilaženje terorističke pretnje“. Misija ODKB je uspešno završena 13. januara a poslednji pripadnici mirovnog kontingenta povukli su se 19. januara.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
RUSIJA
Lukašenko poručio Zapadu: Bolje ne čačkajte Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala