- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mačak sa očima vanzemaljca postao hit na internetu /video/

CC0 / Unsplash/Tara Evans / Mačka
Mačka - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Mačak Piko iz Kanade postao je prava zvezda interneta, sa milionskim pregledima snimaka na društvenim mrežama, zbog očiju koje su uvećane i nazvane su „očima vanzemaljca“.
Piko je nekada bio mačak sa normalnim zelenim očima, ali je oboleo od bilateralnog glaukoma, koji dovodi do uništenja očnog nerva i gubitka vida.
@picoblindcat #Inverted I had to hold on that trend !!😝 Kat kitty kat kat :) 🐱☀️#blind #cute #blindcat ♬ FVN! - LVL1
Upravo se to dogodilo Piku, a jedna od posledica bolesti je i neobičan izgled očiju koje su drastično uvećane. To je najizraženije kada Piko boravi napolju ili kada čuje da se otvara vreća sa hranom, kaže njegova vlasnica Monika koja živi u Kanadi.
Ona navodi da Piko može da se orijentiše u prostoru, iako gotovo da ne vidi. Mačak je, inače, usvojen iz prihvatilišta, gde je završio pošto ga je pregazio automobil, zbog čega je bio u komi tri dana, piše Sputnjik internešnel.
@picoblindcat
Na kritike da zloupotrebljava bolest svog ljubimca, koje se mogu videti na društvenim mrežama, Monika odgovara da se Piku pruža veterinarska pomoć kad god je to potrebno i da ga ona nikada ne bi povredila ili izazvala mu patnju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala