Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Leskovčanin kuva za kosmonaute NASA

Kuvar - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Leskovački kuvar Momčilo Conić izabran je među 40 svetskih kuvara, koji će 19. marta kuvati za kosmonaute NASA. Tradicionalna leskovačka jela Conić će pripremati u direktnom prenosu iz dvorišta Šop-Đokićeve kuće.
Veliki projekat „Spejs klub kičen“ NASA organizuje u saradnji sa Svetskim udruženjem kuvara, a jedini Srbin koji će imati priliku da pokaže kulinarska umeća jeste Momčilo Conić.
On za Južne vesti kaže da je njemu pripala velika čast, ali i velika obaveza da svoj grad i državu predstavi na najbolji način, nakon što su njegovu učenici nedavno osvojili 23 medalje na internacionalnom takmičenju u Turskoj.
„Naravno da sam srećan što ću baš ja imati priliku da spremam naša tradicionalna jela, ali to je za mene i velika obaveza da naš grad i državu predstavim na najbolji mogući način. Ovo je istorijski događaj u kome ću ja i učestvovati i moramo da pokažemo šta sve to mi umemo i imamo. Poznati smo po tradicionalnim jelima, a sada baš ja imam priliku i da celom svetu pokažem naše specijalitete“, rekao je Conić.
Pored tradicionalnih jela iz svojih zemalja, svi kuvari će pripremati tradicionalno indonežansko jelo „rendang”, a događaj će direktno prenositi televizije Bi-bi-Si i Si-En-En.
Na sajtu „Spejs klub kičen“ stoji da će 19. marta ceo svet biti ujedinjen za jednim stolom sa dva univerzalna jezika: muzikom i kulinarstvom. Astronaut Evropske svemirske agencija Matijas Maurer biće prva osoba sa Međunarodne svemirske stanice koja će pozvati svet van svih granica da mu se pridruži u pripremanju obroka dok izvodi di-džej performans iz svemira.
Ekspolozija atomske bombe - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2021
Bosanac patentirao nuklearnu bombu
Institut za fiziku - Laboratorija za fotoniku - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2017
Posao koji menja sve: Srbi dobijaju ključ za nuklearnu budućnost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala