- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov uporedio ukrajinskog ministra sa Gebelsom

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
Pratite nas
Nakon što je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba odbio direktan dijalog sa samoproglašenom Donjeckom Narodnom Republikom i Luganskom Narodnom Republikom, njegov ruski kolega Sergej Lavrov je izjavio da je ukrajinski diplomata prevazišao nacističkog propagandistu Jozefa Gebelsa.
On je podsetio ministarku inostranih poslova Velike Britanije Lizi Tras da su predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i njegovi ministri saopštili da neće razgovarati sa predstavnicima Republika, s obzirom da u Minskim sporazumima o tome nije ništa rečeno.

„Vidite, to je Gebelsova škola, čak prevazilazi umetnost glavnog propagandiste Trećeg rajha, jer otvoreno govori laži, odbacuje ono što je Savet bezbednosti UN odobrio i što je napisano crno na belo. Pritom, on ne brine da će ga London, Pariz, Berlin ili Vašington ukoriti, to je, naravno, prilično povoljan položaj za demagoge koji sada brane istinu u koju veruju, pokušavajući da revidiraju Minske sporazume“, rekao je Lavrov.

Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Zelenskog nazvao instrumentom Zapada koji ga koriste kako bi Rusiju izbacili iz ravnoteže. Šta on misli nikoga ne interesuje.
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
RUSIJA
Ukrajina odbija da realizuje Minske sporazume „pod uslovima Rusije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala