- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Oglasio se MUP: Vojkanu Krstiću određeno zadržavanje od 48 sati

© Sputnik / Radoje PantovićPolicija
Policija  - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Vlasniku firme “Elita gradnja” Vojkanu Krstiću, koji je uhapšen jutros, određeno je zadržavanje do 48 sati.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su lažnim fakturama i zapisnicima o uslugama u vezi sa poslovanjem PD „Elita gradnja“ oštetili budžet Srbije za više od 10 miliona dinara.
Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica policija je uhapsila V. K. (1983), odgovorno lice PD „Elita gradnja“, dok se osumnjičeni D. T. (1956), D. O. (1962) i Ž. P. (1961) terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju MUP-a.
Kako se sumnja, V. K. je tokom 2019. i 2021. godine, koristeći svoj položaj, a u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, na osnovu više ugovora o pružanju usluga koje je u ime i za račun PD „Elita gradnja“ doo zaključio sa pojedinim institucijama poslove i sačinjavao račune sa lažnim podacima o izvršenim uslugama odnošenja šuta i smeća.
Takođe, sumnja se da je pravio račune o navodno izvršenim uslugama uklanjanja reklama sa javnih površina, na kojima su bili netačni, uvećani iznosi, koje su oštećeni plaćali.
Na taj način on je, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 10 miliona dinara.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala