- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Ruski lovci će upravljati dronovima

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaProvera snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije
Provera snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Modernizovani lovci Su-30SM2 će dobiti mogućnost da izvode borbene operacije zajedno sa udarnim drnovima, uključujući S-70 „Ohotnik“, piše list „Izvestija“, pozivajući se na neimenovane izvore u Ministarstvu odbrane Rusije.

„Palubni lovci Su-30SM2 dobiće mogućnost da razmenjuju informacije sa dronovima i čak upravljaju njima. Zahvaljujući tome, avioni će otkrivati protivnika i napadati ga na udaljenosti od stotinu i hiljadu kilometara“, navodi se u saopštenju.

Prema podacima izvora lista, za Su-30SM2 se dorađuju komunikaconi sistemi koji će omogućiti lovcima da kontrolišu velike dronove, uključujući S-70 „Ohotnik“.
„Oprema će biti unificirana na lovcima pete generacije Su-57. Prema rečima sagovornika lista, radovi se vode u tom pravcu“, navodi se u članku.
Podsetimo, glavni zadatak Su-30SM je ostvarivanje apsolutne vazdušne dominacije iznad šireg prostora gde se odvija bitka. Osnovi fokus su protivnički lovci i bombarderi, ali se može upotrebiti i za gađanje ciljeva na zemlji.
Stelt-dron S-70 „Ohotnjik“ prvi put izvezen na pistu u Novosibirsku - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
RUSIJA
Novi sistem za „Ohotnik“: Ruski teški udarni dron biće još nevidljiviji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala