- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Predstavnici URA razgovarali sa SNP-om i najavili poziv demokratama, stigao jasan odgovor

© Sputnik / SputnjikZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Predstavnici GP URA imali su zvanične razgovore sa predstavnicima Socijalističke narodne partije i manjinskih stranaka. Takođe, za kasnije danas ili sutra ujutro dogovoreno je da se otvore razgovori i sa predstavnicima, odnosno liderima Demokratskog fronta, saopštio je za Radio Crne Gore generalni sekretar tog pokreta Mileta Radovanić.
On je istakao da će uputiti poziv za početak konsultacija i ostalim partijama, uključujući i Demokratsku Crnu Goru.
„Ono što nam treba u ovom trenutku jeste dijalog i jedan konstruktivan pristup, kako bismo što pre završili sve pregovore. Crna Gora ne može da čeka i konsultacije moramo što pre završiti i finalizovati projekat oko manjinske vlade, koja će u suštini biti evropska vlada“, kazao je Radovanić.
Što se tiče optužbi kolega iz Demokratske Crne Gore, Radovanić je kazao da se u URA bave ozbiljnom politikom i da to neće komentarisati.
„Oduvek smo bili za mirna i dostojanstvena okupljanja i podržavamo taj vid izražavanja protesta i okupljanja građana“, zaključio je on.

Demokrate odgovorile: Ostajemo na istim pozicijama

Svaki razgovor s Građanskim pokretom URA, bez garancija da neće sa DPS-om, koaliranje je sa tom partijom, saopštila je Demokratska Crna Gora.
Demokrate su u odgovoru generalnom sekretaru GP URA Mileti Radovaniću saopštile da da ostaju na istim pozicijama.

„Oni koji su sa DPS-om srušili izbornu volju građana, oni koji su potvrdili autentičnost prepiske u partijskim Vajber grupama u kojima tvrde da samo fingiraju pregovore sa parlamentarnom većinom, oni koji su priznali da ruše Aleksu Bečića zato što im je on smetnja formiranju vlasti sa DPS-om, oni koji su izjavili da su u predizbornoj kampanji bili samo formalno protiv DPS-a kako bi prešli cenzus, oni koji su unapred dogovorili sva mesta i pozicije sa DPS-om, oni koji nisu isključili mogućnost formiranja vlasti sa DPS-om, oni koji su rušenje vlasti dogovorili u Beogradu, oni zaslužuju naš najdublji prezir“, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Pre rušenja vlade i pre rušenja Alekse Bečića više puta su, kako su kazali, jasno saopštili da je preduslov dijaloga unutar izborne parlamentarne većine javno i čvrsto obavezivanje da nema pravljenja skupštinske većine sa DPS-om.
„I tada i danas Demokratska Crna Gora je na istim pozicijama, samo što je situacija još drastičnija jer su zajedno sa Đukanovićem najavili formiranje nove skupštinske većine. Svaki razgovor sa njima, bez garancija da neće sa DPS-om, jeste koaliranje sa DPS-om. Sretan put Pajovići. Zdravo trošili pare. Videćemo kolika je kamata na 21 milion“, navode demokrate, prenosi RTCG.
Analizu političke situacije u Crnoj Gori pogledajte u emisiji Svet sa Sputnjikom:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala