- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Podgoričanin koji je sinoć pozivao na proteste pušten iz policije bez zadržavanja

© Sputnik / Nebojša PopovićCentar bezbednosti u Podgorici
Centar bezbednosti u Podgorici  - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Uprava podgoričke policije saopštila je da je od građanina M.T. (59) iz Podgorice, koji je sinoć razglasom pozivao na proteste, prikupljala obaveštenja i da je potom pušten bez zadržavanja.
U saopštenju policije se navodi da su postupali po prijavi, odnosno isključivo po službenoj dužnosti da se ulicama Podgorice kreće vozilo sa razglasom sa kojeg se poziva na protestna okupljanja ali i na otpor.
„Službenici Centra bezbednosti Podgorica su nakon prikupljanja obaveštenja pustili bez zadržavanja M.T. (59) iz Podgorice koji je upravljao pomenutim vozilom, a koji je prethodno prilikom kontrole u saobraćaju bio upozoren u kontekstu bezbednosti saobraćaja. Sa prijavom je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je, nakon što su od M.T. prikupljena obaveštenja, odnosno utvrđene okolnosti prijavljenog događaja, utvrdio da u pomenutim radnjama ovog lica nema elemenata krivičnog dela“, navodi se u saopštenju policije, prenele su Vijesti.
Demokratska Crna Gora optužila je ranije sinoć predsednika GP URA i potpredsednik Vlade Dritana Abazovića da je „uhapsio građanskog aktivistu koji je pozivao na proteste“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala