- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Najmoćniji ruski ratni brodovi uplovljavaju u Sredozemno more

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaRaketna krstarica "Maršal Ustinov" u Kronštatu
Raketna krstarica Maršal Ustinov u Kronštatu - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
U okviru vojnih vežbi ruske flote prvi put u savremenoj istoriji formiraće se odred od tri najmoćnija ruska ratna broda – raketnih krstarica projekta 1164 „Atlant“, piše list "Izvestija".
U Sredozemnom moru se nalazi krstarica „Varjag“ iz Tihookeanske flote i „Maršal Ustinov“ iz Severne flote. Kako su saopštili ruskom listu neimenovani izvori u Ministarstvu odbrane, uskoro će im se pridružiti i krstarica „Moskva“ – komandni brod Crnomorske flote.
Krstarici "Moskva" je Mediteran dobro poznat. Od septembra 2015. godine do januara 2016. godine ona se nalazila na čelu stalne operativne grupe Ratne mornarice Rusije u istočnom delu Sredozemnog mora, štiteći bazu Hmejmim i Tartus od napada iz vazduha.
U januaru i februaru se održava serija vojnih vežbi u svim zonama odgovornosti flote.
Glavni fokus manevara – vežbanje akcija Ratne mornarice i Vazdušno-kosmičkih snaga u cilju zaštite nacionalnih interesa Rusije u vodama širom sveta, kao i borba protiv vojnih pretnji s mora.
U vojnim vežbama učestvuje više od 140 ratnih brodova i brodova logistike, više od 60 letelica, 1.000 jedinica vojne tehnike i 10.000 vojnika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala