- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Evropske šampionke kreću u pohod na Svetsko prvenstvo: „Svesne smo uloga“

© Foto : FIBASrpska košarkašica Jovana Crvendakić
Srpska košarkašica Jovana Crvendakić - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Aleksandra Crvendakić, reprezentativka Srbije u košarci, izjavila je da su njene saigračice i ona maksimalno spremne pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Australiji.
Izabranice Marine Maljković turnir otvaraju u četvrtak u 21 sat u hali „Ranko Žeravica“ u Beogradu protiv Južne Koreje, dok će za vikend u istom terminu igrati protiv Australije i Brazila, a plasman na svetski šampionat iz ove grupe obezbediće dva najbolje rangirana tima uz domaćina Australiju, koji se već automatski plasirao.
„Nezgodna nam je grupa, igramo protiv tri različita stila košarke. Mi se za te mečeve spremamo maskimalno. Ako budemo slušale šta Marina traži od nas, ako budemo pokazale našu borbenost, mislim da ćemo biti na dobrom putu. Znamo svi koliki je značaj imalo to SP 2014. godine. Ovo je jedan mnogo bitan turnir za nas, ako ne i najvažniji za novu generaciju. Treba da imamo maksimalan fokus, svesne smo koliki je ulog ovih kvalifikacija“, rekla je Crvendakić Tanjugu.
Aktuelne šampionke Evrope po vizu za Sidnej kreću u izmenjenom sastavu, bez dugogodišnjih reprezentativki Jelene Bruks, Sonje Vasić i Dajane Butulije, ali sa mlađim snagama koje će biti budućnost srpske košarke.
„Koliko će ovaj tim moći u budućnosti, zavisi od nas samih. Ove mlađe devojke koje su ovde, prošle su leto sa nama, upoznate su sa Marininim sistemom rada i svaka devojka je spreman da se trudi i da se bori. Imamo miks iskusnih i mlađih igračica, mlađe devojke su unele neku novu energiju. Kada god smo dale maksimum, do sada nam se sve to isplatilo“, rekla je Crvendakić.
Krilni centar u reprezentativnu akciju dolazi posle dobrih izdanje u francuskom Asvelu.
„Ove godine se bolje osećam u Asvelu, proveli smo godinu dana zajedno, ekipa je sazrela i mnogo bolje igramo. U Evrokupu stojimo dobro, u domaćoj ligi može bolje. Francuska liga traje do juna, dosta ima da se igra. Lično se trudim da pomognem svojoj ekipi, da ostvarimo zajedničke ciljeve“, zaključila je Crvenkadić.
Odjeknula prva „bomba“ u NBA – gnevne reakcije upućene i srpskoj legendi
Jokić u MVP ritmu – Denver konačno dočekao „klupu“ /video/
Mlada zvezda je rekla „ne“ – i to će je koštati i do 31.000.000 dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala