- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ostavila je Ameriku zbog Kine – i „izgorela“ u želji /foto, video/

© AP Photo / Natacha PisarenkoDžu Ji
Džu Ji - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Džu Ji se odrekla američkog državljanstva, vratila se u Kinu, zemlju svog porekla i imala je ogromnu želju da ostvari dobar rezultat na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. U toj želji je, nažalost – „izgorela“.
Nekada poznata kao Beverli Zu, Džu Ji je takmičenje u umetničkom klizanju završila u suzama jer je lošim izdanjem direktno uticala na plasman svoje države.
Kina je posle njenog nastupa sa trećeg pala na peto mesto sa najmanjim brojem poena pošto je Džu pala tokom performansa zbog lošeg doskoka – pre nego što je napravila novu grešku u sledećem programu.
U kineskoj javnosti 19-godišnja takmičarka je naišla na žestoke kritike, što je nju veoma pogodilo i posle svega se nije ni oglašavala.
Ipak, Hu Siđin, bivši urednik lista Global tajms, apelovao je da se kritikovanje mlade takmičarke neće dobro odraziti na državu.
„Nadam se da će ljudi prestati da se ponižavaju u kritikama“, istakao je Hu.
Džu Ji je 2018. godine vratila državljanstvo Amerike i prihvatila pasoš države iz koje su njeni roditelji otišli, čime je pratila rastući trend povratka sportista kineskih korena rođenih u drugim državama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala