- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar pokraden tokom molitve za nestalog Mateja Periša

© Foto : Beogradska nadbiskupijaprovaljen automobil beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara
provaljen automobil beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Beogradska nadbiskupija objavila saopštenje da je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar pokraden, tako što mu je neko provalio u automobil i ukrao kofer koji se nalazio na zadnjem sedištu automobila. Kako je navedeno, provala se dogodila tokom molitve za porodicu nestalog mladića iz Splita Mateja Periša.
„Naime, u petak, 4. februara 2022. godine nadbiskup je imao večernju misu u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu, a nakana mise bila je za obitelj nestaloga Mateja Periša koji je u Beogradu nestao 30. decembra 2021. godine te za njegov pronalazak. Nakon misnoga slavlja kofer s liturgijskim odijelom i stvarima nadbiskupa Hočevara odložen je u automobil, a nadbiskup se zajedno s ostalim svećenicima i Nenadom Perišem, ocem nestaloga Mateja uputio u franjevački samostan sv. Ante Padovanskog gdje su svi zajedno molili večernju molitvu časoslova i krunicu na istu nakanu. Za to vrijeme u dvorištu franjevačkog samostana za sada nepoznati počinitelj provalio je u automobil razbivši staklo, otvorivši isti te je iz njega odnio kofer s liturgijskim odijelom i stvarima. O svemu je odmah upoznata policija koja je izišla na mjesto događaja i napravila uviđaj te koja i dalje traga za počiniteljem“, stoji u saopštenju objavljenom na sajtu nadbiskupije.
Beogradska nadbiskupija je pozvala počinioca krivičnog dela da vrati ukradene stvari jer , kako se navodi, veruju da nikom drugom neće biti od koristi. Pozvali su i eventualne pronalazače da se jave u Nadbiskupiju, u Ulici Svetozara Markovića 20 u Beogradu ili u najbližu policijsku stanicu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala