- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac kog je odlikovao Putin doneo Rusiji novu medalju!

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Viktor Vajld nakon što je snouborder doneo Rusiji dva zlata sa Igara u Sočiju
Vladimir Putin i Viktor Vajld nakon što je snouborder doneo Rusiji dva zlata sa Igara u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Viktor Vajld, američko-ruski snouborder, osvojio je bronzu u paralel veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.
Vajld, koji je rođen u Americi, od 2011. godine oženjen je Ruskinjom, takođe snouborderkom, Aljonom Zavarzinom, i na osnovu toga aplicirao je i zatim dobio rusko državljanstvo pre Igara u Sočiju 2014. godine.
Vajld je u Sočiju osvojio dva zlata, zbog toga je odlikovan od predsednika Vladimira Putina, a osam godina kasnije doneo je Zbornaji komandi novu medalju.
© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaAmeričko-ruski snouborder Viktor Vajld u neverici nakon osvajanja bronze u Pekingu
Američko-ruski snouborder Viktor Vajld u neverici nakon osvajanja bronze u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Američko-ruski snouborder Viktor Vajld u neverici nakon osvajanja bronze u Pekingu
Rođeni Amerikanac, sada veteran u ovom sportu (36g), imao je sjajan dan i na kraju je zauzeo treće mesto – iza Slovenca Tima Mastnaka i Austrijanca Bendžamina Karla.
U osmini finala Vajld je bio bolji od sunarodnika, svetskog šampiona iz 2019. godine, Dmitrija Loginova, dok je u borbi za treće mesto bio bolji od Italijana Rolanda Fišnalera.
Vajld je Rusiji doneo osmu medalju u Pekingu, a ukupno treću bronzanu. Uz to Zbornaja komanda ima dve zlatne i tri srebrne.
Rusija je trenutno zemlja sa najviše medalja u Pekingu, a na ukupnom poretku, gde se zlata računaju kao glavno merilo, zauzima treće mesto – iza Švedske i Norveške koje imaju po tri zlata.
Skandalozna izjava Norvežanina i šampionski odgovor Rusa: „Dođite da vidite kako treniramo“
Austrijancu zlato, Amerikanac šokirao konkurenciju /video/
Disciplina pre svega: Smešna situacija na dodeli medalja na u Pekingu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala