- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska se vraća u baze nakon vežbi u Belorusiji

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaZajedničke vojne vežbe izviđačkih jedinica ruskih i beloruskih vazdušno-desantnih snaga
Zajedničke vojne vežbe izviđačkih jedinica ruskih i beloruskih vazdušno-desantnih snaga - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Ruska vojska će napustiti Belorusiju nakon što se završe zajedničke vojne vežbe u toj zemlji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Niko nikada nije rekao da će ruske trupe ostati na teritoriji Belorusije, o tome nije bilo govora. Reč je o savezničkim vojnim vežbama i podrazumeva se da će se po njihovom završetku vojska vratiti u mesta stalnog raspoređivanja“, saopštio je Peskov.
Takođe je dodao da ruski predsednik Vladimir Putin nije govorio o konkretnim datumima po tom pitanju na jučerašnjem sastanku sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom.
Pregovori lidera održani su 7. februara u Kremlju i trajali su nešto više od pet sati. Ruski predsednik je saopštio da je sastanak sa Makronom bio sadržajan i koristan.
Podsetimo, u toku je provera snaga za reagovanje Savezne države Rusije i Belorusije. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.
Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
RUSIJA
Kremlj negira: Putin i Makron nisu zaključili nikakav dogovor oko Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala