- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milačić: U Crnoj Gori se desio politički prevrat - vraća se Đukanović

© Foto : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenMarko Milačić u Skupštini Crne Gore
Marko Milačić u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Lider Prave Crne Gore Marko Milačić ocenio je danas da je ono što se dešavalo prethodnih dana u Crnoj Gori klasična definicija političke korupcije i izdaje i dodao da se glasovima političke partije Dritana Abazovića za smenu Vlade i predsednika skupštine Crne Gore na političku scenu vraća politička opcija Mila Đukanovića.
Milačić je putem video linka na TV Prva rekao da se od glasanja za smenu Vlade i zaključno sa jučerašnjom smenom predsednika skupštine Alekse Bečića u Crnoj Gori dogodio politički prevrat.
"Mi smo u Crnoj Gori svih ovih prethodnih dana zaključno sa jučerašnim skupštinom imali politički prevrat, gde je glasovima iz URA, promenjena i Vlada i predsednik skupštine, imamo povratak Đukanovića, osnosno revitalizovanja te političke partije", rekao je Milačić.
Milačić smatra da je plan Abazovića i političke partije Mila Đukanovića formiranje manjinske Vlade, za koju, bi kaže, glasao DPS, ali se ne bi formalno našao u njenim redovima.
Kako je rekao, vanredni parlamentarni izbori su jedino zakonito i ustavno rešenje za izlazak iz trenutne političke situacije, ali, kaže, Abazović beži od toga, jer je "njegov politički rejting potpuno srozan".
"Prema svim istraživanjima on ne bi mogao da ostvari cenzus za ulazak u parlament i zbog toga će na sve nacicne pokušavati da pobegne od izbora", rekao je Milačić.
Na pitanje kako komentariše izjavu Mila Đukanovića da se trenutno širi velikosrpski nacionalizam koji ruši Crnu Goru, Milačić kaže da je Đukanović uvek u ovakvim situacijama igrao na kartu "plašenja" Crne Gore od navodnog velikosrpskog nacionalizma, te da je to njegova ustaljena retorika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala