- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mandić: Neću biti u novoj vladi, ali DF treba da bude

© Foto : Demokratski frontAndrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić poručio je da on neće biti deo nove crnogorske vlade, ali da DF treba da bude u njoj.
Vijesti prenose da je Mandić to izjavio za Adria TV.
On je poručio da mu je žao što DF nije imao priliku da bude deo izvršne vlasti, jer bi, kako navodi, videli kakva bi to bila razlika i da će mu biti žao, kako je rekao da u „ovoj novoj vladi ne dobijemo tu priliku“.
Osim zahteva NSD koji podrazumevaju traženje vanrednih izbora i tehničku vladu koja bi pripremila te izbore, Mandić ističe da se Politički savet partije bavi i temom zaustavljanja diskriminacije srpske nacionalne zajednice, kojoj, kako navodi, pripada svaki treći građanin Crne Gore.
Mandić je dodao da predsednik Crne Gore Milo Đukanović igra igru razbijanja parlamentarne većine i da mu DF neće biti partner u tome. On ističe da će DF inicirati razgovore unutar dosadašnje parlamentarne većine, očekuje da to urade i drugi i kaže da je vlada Zdravka Krivokapića pala zbog odnosa unutar nje.
Poručio je da će se DF solidarisati sa protestima Demokratske Crne Gore.
„Demokratska Crna Gora je zakazala protest za sutra. Zakazali su ga kao partijski protest, nisu se konsultovali sa nama, nisu razgovarali da to zajednički organizujemo. Mi ćemo, svakako, iskazati solidarnost, i naši poslanici će otići da iskažu solidarnost i tako ćemo pokazati da smo solidarni u jednoj nepravdi koja se nanosi jednoj političkoj organizaciji“, rekao je Mandić.
On smatra da protesti treba da budu narodni.
„Da proteste organizuje Organizacioni odbor sastavljen od svih političkih stranaka, da oko zahteva protesta treba da se dogovorimo i da izađemo sa konkretnim ciljevima“, rekao je Mandić.
Podgorica, Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
REGION
Demokrate: Abazović uhapsio građanskog aktivistu koji je pozivao na proteste
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala