- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Boris Džonson rekonstruisao tim

© AP Photo / Owen Humphreys/Pool Photo via APBritanski premijer Boris Džonson
Britanski premijer Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Premijer Velike Britanije Boris Džonson promenio je neke ljude u svom timu nakon serije skandala koji su mu ugrozili poziciju.
Džonson se, naime, bori da učvrsti svoju lidersku poziciju usled povećanog gneva javnosti zbog serije žurki tokom kovid lokdauna u rezidenciji u Dauning stritu 10, ali i zbog kritika njegovog načina rukovođenja, prenosi agencija Rojters.
Navodi se da je promene u svom timu sproveo kako bi učvrstio disciplinu u vladajućoj Konzervativnoj stranci i uverio se da poslanici podržavaju vladinu politiku.
Marka Spensera zamenio je poslanik Kris Hiton-Haris, blizak Džonsonov saveznik.
Poslanik Endrju Grifit imenovan je za šefa Džonsonovog odeljenja za politiku, a Stiven Barkli postao je njegov novi šef kabineta.
Takođe je imenovao bivšeg kolegu Guta Harija za svog novog direktora komunikacija.
Spenser postaje lider Donjeg doma parlamenta, preuzimajući dužnost od Džejkoba Ris-Moga, koji je imenovan za ministra za situaciju nakon Bregzita i za efikasnost vlade.
Džonson je opisao Ris-Mogovo imenovanje kao ono koje će "podsticati promene koje smo u mogućnosti da napravimo sada kada smo napustili EU (Evropsku uniju) ispunjavajući našu agendu posle Bregzita".
Džonson je obećao da će promeniti svoj liderski stil nakon izveštaja državne službenice Sju Grej o okupljanjima koja su se dogodila u kancelarijama u Dauning stritu, osudivši ozbiljne propuste u rukovođenju.
Četiri bliska saradnika Džonsona podnela su prošle nedelje ostavke u razmaku od nekoliko sati, zbog sve većeg pritiska na britanskog premijera, prenosi Tanjug.
Nekoliko konzervativnih poslanika, kao i opozicioni lideri, tražili su od Džonsona da podnese ostavku, dok ga opozicija optužuje da je doveo parlament u zabludu, što je on negirao, podseća britanska agencija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala