- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Đukanović već u četvrtak daje mandat Abazoviću za manjinsku vladu?

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorski predsednik Milo Đukanović
Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore najvjerovatnije će u četvrtak dati mandat za sastav manjinske vlade Dritanu Abazoviću lideru koalicije Crno na bijelo, pišu crnogorski mediji.
Crnogorski predsjednik će u četvrtak obaviti i konsultacije sa predstavnicima klubova poslanika u Skupštini Crne Gore, a nakon te formalnosti mandat će ponuditi jedinom koji u ovom trenutku može obezbijediti većinu od najmanje 41 poslanika, a to je lider Građanskog pokreta URA.
Ako se sve ovo obavi u četvrtak, već do kraja mjeseca treba očekivati sjednicu Skupštine Crne Gore, na kojoj će biti izabrana 43., ovoga puta, manjinska Vlada Crne Gore
Đukanović je prije dva dana rekao da je njegova Demokratska partija socijalista spremna da glasa za manjinsku vladu, jer je i to bolje rješenje od katastrofalne situacije u kojoj se Crna Gora nalazi na čelu sa dosadašnjom Vladom.
On je rekao da manjinsku vladu smatra najlošijom alternativom aktuelnoj, ali, kako je naveo, u ovom trenutku ne postoji spremnost jednog broja parlamentarnih subjekata da podrže druga rješenja za izlazak iz krize.
Tri dana posle pada Vlade premijera Zdravka Krivokapića, u Crnoj Gori je smijenjen i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić iz redova Demokrata.
Bečić je smijenjen u ponedjeljak uveče glasovima opozicije i koalicije „Crno na bijelo" Dritana Abazovića koja je bila dio vladajuće većine.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala