- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Đukanović od Micotakisa zatražio zaštitu od „malignih uticaja trećih strana“

© Foto : Kabinet premijera Grčke/Dimitris PapamikosĐukanović i Micotakis u Atini
Đukanović i Micotakis u Atini - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Regionu Zapadnog Balkana jako je potrebna pomoć i podrška Grčke u zaštiti od malignog uticaja trećih strana, izjavio je crnogorski predsednik Milo Đukanović tokom susreta sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom u Atini.
Đukanović je rekao da je Crna Gora apsolutno uverena da je jedini put za uspostavljanje pouzdane stabilnosti i razvoja na Zapadnom Balkanu put evropske i evroatlantske integracije.

„Vi i ja smo imali jedan vrlo detaljan i vrlo otvoren razgovor o regionalnim pitanjima i pokazali apsolutnu saglasnost i ne vidim potrebe da u ovom formatu bila šta od toga ponavljamo, osim dve rečenice. Prva je, Crna Gora je apsolutno uverena da je jedini put za uspostavljanje pouzdane stabilnosti i razvoja na Zapadnom Balkanu put evropske i evroatlantske integracije. A, druga rečenica je: u regionu Zapadnog Balkana jako nam je potrebna pomoć i podrška Grčke, pre svega, u razgovorima sa partnerima u EU i NATO-u da prevaziđemo nedostatak intenziteta u politici proširenja EU i da budemo delotvorniji u zaštiti našeg regiona od malignog uticaja trećih strana“, naveo je Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je rekao da se Crna Gora oslanja na prijateljstvo sa Grčkom i na njeno dobro poznavanje prilika u regionu, a istovremeno i na njen uticaj u EU da se na pravilan način razumeju koristievropske budućnosti regiona, za region ali i Evropu u celini.
Navodi se da je Micotakis rekao da su tokom razgovora sa Đukanovićem potvrđeni izuzetni bilateralni odnosi ali i perspektiva o saradnji koja se otvara pogotovo kad je u pitanju poslovanje i ekonomija.
Micotakis je rekao da je zemljama zapadnog Balkana mesto u Evropi.
„Takođe, treba naglasiti da je jako bitno da omogućimo stabilnost i bezbednost u našem regionu. Naravno, podržavamo evropski put zapadnog Balkana uz ispunjenje nekih konkretnih uslova i u svakom slučaju, na taj način ćemo obezbediti stabilnost i prosperitet u regionu”, rekao je premijer Grčke, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala