- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bisera Turković šefu NATO-a: Kriza u BiH postaje bezbednosna

© Tanjug / FENA/HARUN MUMINOVICBisera Turković
Bisera Turković - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Bisera Turković, zamenica predsedavajućeg Veća ministara Bosne i Hercegovine i ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine, sastala se u Briselu sa Jensom Stoltenbergom, generalnim sekretarom NATO-a.
Sagovornici su razmotrili napredak u odnosima BiH i NATO i aktuelna politička pitanja. Izražena je snažna podrška teritorijalnom integritetu i stabilnosti BiH ali i zabrinutost zbog, kako se navodi, retorike i aktivnosti koje podrivaju državne institucije, prenosi Kliks.
Poručeno je kako su BiH i Zapadni Balkan ključni i za stabilnost Evrope i da je NATO prisustvo kontinuirano.
Turkovićeva je Stoltenbergu prenela i zabrinutost građana Bosne i Hercegovine zbog činjenice da politička kriza izazvana antidejtonskim delovanjem sve više prelazi u bezbednostu i izaziva strah, posebno kod povratničkog stanovništva u entitetu Republika Srpska, ali i u drugim delovima BiH, navodi se dalje u tekstu.
Ona je naglasila da BiH podržava NATO politiku otvorenih vrata smatrajući je istorijskim uspehom koji je doneo i sačuvao mir.
„BiH je pre 15 godina, potpisom tadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića ušla u Partnerstvo za mir sa NATO-om što je bio ključni doprinos napretku. Svaki korak dalje će značiti više mira i bezbednosti u BiH i regiji“, rekla je Turkovićeva.
Ona je čestitala Stoltenbergu na uspešnom mandatu. Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH pri NATO Mitar Kujundžić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala