- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mlada zvezda je rekla „ne“ – i to će je koštati i do 31.000.000 dolara

© AP Photo / Charles Rex ArbogastAustralijski košarkaš Ben Simons u dresu Filadelfija 76ersa
Australijski košarkaš Ben Simons u dresu Filadelfija 76ersa - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Sukob australijskog košarkaša Bena Simonsa i Filadelfija 76ersa uskoro bi mogao da dođe do kraja. Ipak, mladi plejmejker je već izgubio ogromnu svotu novca, a novčanik bi tek mogao da mu se istanji.
Simons je nakon burnog završetka plej-ofa prošle sezone izjavio da više ne želi da igra za Filadelfiju, ali njegov tim nije tek tako želeo da ga trejduje.
Generalni menadžer Deril Mori nije smanjio potraživanja ekipama koje su se raspitivale za usluge Australijanca, a dok je cela saga trajala, Simons nije dobijao platu.
Dvadesetpetogodišnji Simons je praktično od početka dobijao kazne svaki put kada se ne bi pojavio na treningu ili na utakmici, a od početka sezone 2021/22 nije nastupio nijednom.
Zbog toga je, prenosi američki „ESPN“, Simons zasad kažnjen sa 19 miliona dolara, odnosno sa 360.000 po svakom propuštenom meču.
Ta kazna na kraju sezone, ukoliko ga 76ersi ne trejduju ili ne odluči da zaigra za njih, ukupna cifra sakupljenih kazni može da dođe i do 31 miliona dolara.
Vredi podsetiti da je Simons, nakon što je shvatio da ga Mori i ostali čelnici ekipe neće trejdovati samo zato što je to tražio, izjavio da „nije mentalno spreman“ da se vrati u NBA ligu.
Nakon poraza u polufinalu Istoka prošle sezone prva zvezda ekipe Džoel Embid i trener Dok Rivers su direktno i indirektno optužili upravo njega za poraz, jasno ističući njegove loše poteze u ključnim trenucima.
Kamerunski centar je u jednom trenutku izašao pred navijače i zatražio od njih podršku za Simonsa, ali je onda promenio mišljenje i tokom jedne pres-konferencije rekao „da ga taj čovek više ne zanima“.
Simons je prošle sezone, poslednje aktivne, imao prosek od 14,3 poena, 7,2 skoka, 6,9 asistencija i 1,6 ukradenih lopti po utakmici.
Iako ne deluje da su čelnici Filadelfije popustili u visini potraživanja za Simonsa, spas za Australijanca bi mogli da budu Bruklin Netsi, koji žele da naprave trejd oko njega i Džejmsa Hardena.
Kraj prelaznog roka u NBA ligi je 10. februar.
Jokiću doveli „tempiranu bombu“ – neko će morati da reaguje
Amerikanac ne može da se oporavi od Jokićevog nokauta: „Zabrinuti smo“ /video/
Sraman odnos Amerikanca prema Jokiću: „Bacite tu glupu statistiku u kantu“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala