- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Skandalozna izjava Norvežanina i šampionski odgovor Rusa: „Dođite da vidite kako treniramo“

© AP Photo / Matthias SchraderRuski skijaš Aleksander Bolšunov proslavlja zlato na Svetskom prvenstvu
Ruski skijaš Aleksander Bolšunov proslavlja zlato na Svetskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Aleksandar Boljšunov, ruski skijatlonac, osvajanjem zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu izazvao je veliki gnev norveškog novinara Jana Petera Saltveta, koji je rekao da ruskim sportistima treba da bude zabranjeno učešće na takmičenju.
Boljšunov je na briljantan način uspeo da osvoji zlatnu medalju u takmičenju dugom 30 kilometara i to prvu za ruski tim na Zimskim olimpijskim igrama.
Drugu poziciju je zauzeo njegov zemljak Denis Spicov, treći je bio Finac Ivo Niskanen, a norveški tim je imao svoje predstavnike na četvrtom i petom mestu, što je razljutilo novinara Saltveta.

„Boljšunov je uzeo zlato, problem je u tome što ruski sportisti uopšte nije trebalo da budu u Pekingu“, naveo je Saltvet.

Ruski tim je, podsetimo, i na Zimskim olimpijskim igrama bez obeležja Rusija, već se takmiči pod zastavom Olimpijskog komiteta Rusije, a čak je i ona zasmetala razočaranom Norvežaninu.
„Izvadio je zastavu kada je prelazio ciljnu liniju, to može da uradi sa osmehom jer nikada nije trebalo da se nađe tu. Trebalo je da čeka do 2026. godine, ako je već Rusija kažnjena, onda treba da bude kažnjena u punom kapacitetu“, istakao je Saltvet.
Sa pitanjima se suočio i šampion, ali je na sve odgovorio šampionski, pošto se radilo o provokacijama u vezi sa optužbama za sistemski doping, koje su i „razlog“ za kaznu Rusiji i ukidanje obeležja te države na velikim takmičenjima.
„Malo mi se smučila priča o dopingu. Ja to ne prihvatam. Rezultat kao što je moj ne pada sa neba, iza njega su godine treninga. Ako hoćete da vidite kako treniramo, dođite da vidite. Kada budete to videli, onda nam nećete postavljati takva pitanja“, istakao je Boljšunov.
Austrijancu zlato, Amerikanac šokirao konkurenciju /video/
Disciplina pre svega: Smešna situacija na dodeli medalja na u Pekingu /video/
Ruska ledena princeza ostavlja bez daha – i pomera granice! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala