- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zlatni Rus zadivio komentatora: „Nikada ga nisam video ovakvog“

© REUTERS / LINDSEY WASSONRuski kros kantri skijaš Aleksandar Boljšunov
Ruski kros kantri skijaš Aleksandar Boljšunov - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
Pratite nas
Aleksandar Boljšunov, ruski kros-kantri skijaš, iznenadio je komentatora televizije Evrosport dominantnim osvajanjem zlatne medalje i proslavom pre nego što je prošao kroz cilj na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.
Boljšunov je u Kinu došao kao jedan od glavnih favorita, ali nije se očekivalo da će ovako oduvati konkurenciju i da će praktično bez borbe osvojiti zlato.
Ruski skijaš na cilj je došao sa više od minut prednostu u odnosu na pratioce, te je i pre prolaska kroz cilj krenuo da slavi.
„Stisnuo je pesnicu Boljšunov. To dovoljno govori, jer nikada ga u životu nisam video da slavi pre nego što je prošao kroz cilj“, rekao je Patrik Vinterton - komentator na Evrosportu.
Boljšunov je ključnu prednost napravio u drugih petnaest kilometara kada se trčalo slobodnim stilom.
Norvežani, koji su pre četiri godine osvojili sve tri medalje u ovoj disciplini (15km+15km), ovoga puta nisu mogli da drže korak za Boljšunovom i nisu se popeli ni na pobedničko postolje.
„Dugo je čekao na ovo zlato. U Pjongjangu je bio jako, jako blizu, ali je tada imao samo 21 godinu. Danas je definitivno zlatni dan za Boljšunova“, dodao je komentator.
Rusija je u subotu ostvarila duplu pobedu, pošto je Denis Spicov završio na drugom mestu, dok je treće pripalo Fincu Ivu Niskanenu.
Boljšunov je tako doneo Rusiji prvo zlato na Igrama u Pekingu, a i njemu je to bilo prvo zlato u karijeri, nakon što je osvojio tri srebra i bronzu.
Dupla pobeda Zbornaje komande – prvo zlato za Rusiju u Pekingu!
Američka pravda – Rusima najmanja ocena?!
Poljakinja puštena, pa vraćena u izolaciju: „Nažalost, gubimo ovu bitku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala