- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Probija pancire i zidove: Ruski automat ŠAK-12 izbliza /video/

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAutomatska puška ŠAK-12
Automatska puška ŠAK-12 - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
Pratite nas
Ruski odbrambeni koncern „Rosoboroneksport“ objavio je video-snimak koji pokazuje mogućnosti automatske puške velikog kalibra ŠAK-12.
Kako se navodi, taj automat ne samo da može da probije pancir, već i konstrukciju od cigle.
Automat je projektovan po „bulpap“ konfiguraciji. Ovakav sistem izrade streljačkog oružja obezbedio je smanjene njegovih ukupnih gabarita i omogućio širok spektar primene različitih dodataka kao što su prigušivači. Na taj način povećana je preciznost i samim tim taktička efikasnost. Automatska puška je duža od jednog metra, a teška je otprilike pet kilograma.
Municija krupnog kalibra 12,7×55 milimetara SC-130 pruža mogućnost oružju da odmah neutrališe metu. To omogućava izuzetnu fleksibilnost prilikom rešavanja taktičnih zadataka na kratkim i ultra-kratkim distancama.
To je oružje namenjeno protivterorističkim jedinicama za izvođenje operacija u ograničenom, zatvorenom prostoru kakve su stambene jedinice i industrijski objekti. Osnovni zadatak ovog automata je brzo i efikasno uništavanje terorista, čak i ako se nalaze u zaklonima ili nose pancire. ŠAK-12 je veoma efikasan u bliskoj borbi i u zatvorenim prostorijama, posebno kada su u pitanju situacije sa velikim brojem talaca.
Ruska automatska puška krupnog kalibra ŠAK-12 - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2019
Američki mediji: Ruski automat „strah i trepet" na bojnom polju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala