- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić se igrao sa rivalom – novi tripl-dabl za prekid loše serije /video/

© REUTERS / Ron ChenoySrpski košarkaš Nikola Jokić u duelu protiv Bruklin Netsa
Srpski košarkaš Nikola Jokić u duelu protiv Bruklin Netsa - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Bruklin Netse 124:104, uz novu fenomenalnu partiju srpskog košarkaša Nikole Jokića.
Jokić je u 500. jubilarnoj utakmici u najjačoj ligi na svetu priredio spektakl, bio je gotovo nepogrešiv iz igre i upisao je 71. tripl-dabl u karijeri.
Aktuelni MVP kažnjavao je svaku grešku u odbrani Bruklina, a bilo ih je dosta, i Denver je zahvaljujući njegovoj blistavoj partiji prekinuo niz od tri uzastopna poraza.
Jokić je na terenu proveo 30 minuta, a utakmicu je završio sa 27 poena, 12 skokova i 10 asistencija, dok je iz igre šutirao sjajnih 12-15.
Nagetsi su utakmicu prelomili u trećoj četvrtini kada su podigli nivo odbrane, pritom su u napadu i dalje bili raspoloženi i prednost je samo rasla.
Na poluvremenu je ekipa iz Kolorada imala samo pola koša prednosti (76:75), a na dva minuta do kraja treće deonice razlika je iznosila +20, 104:84.
Bruklin je početkom četvrte četvrtine pokazao znake života, serijom koševa, u trenucima kada je Jokić bio na klupi, uspeo da dođe do -10, 109:99.
Meloun je morao da vrati startere u igru, Jokić i društvo odradili su rutinski posao u završnici u kojoj je Nikola asistencijom za Vila Bartona došao do tripl-dabla, 121:101.
Uz Jokića odličnu partiju odigrali su i Vil Barton sa 21 poenom, Eron Gordon je postigao 17, uz devet skokova i sedam asistencija, dok je Montej Moris ubacio 12 poena.
U poraženom timu istakao se Kajri Irving sa 27 poena i 11 asistencija, ali je imao i jako loš šut iz igre, 10-26.
Denver je upisao 29. pobedu u sezoni, dok je Bruklin pretrpeo 24. poraz, osmi zaredom. Ekipa iz Njujorka i na ovom susretu bila je bez Džejmsa Hardena i Kevina Durenta.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Amerikanac ne može da se oporavi od Jokićevog nokauta: „Zabrinuti smo“ /video/
Sraman odnos Amerikanca prema Jokiću: „Bacite tu glupu statistiku u kantu“ /video/
Upoznajte novu slikarsku tehniku, pravo iz Srbije – lopta na parketu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala