- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Izrael blokirao isporuke oružja svoje proizvodnje Ukrajini

© AP Photo / Sebastian ScheinerIzrael predstavio novo oružje
Izrael predstavio novo oružje - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
Pratite nas
Izrael je poručio baltičkim državama da će blokirati isporuke izraelskog naoružanja Ukrajini iz trećih država, piše ukrajinski portal „Ogledalo nedelje“.
„Nakon što su baltičke države – Estonija, Letonija, Litvanija saopštile da su dobile odobrenje od SAD da mogu da isporuče Ukrajini oružje američke proizvodnje u okviru podrške Kijevu uoči potencijalne ruske invazije Ministarstvo odbrane Izraela je saopštilo tim baltičkim državama da će njihov zahtev za predaju oružja izraelske proizvodnje biti odbijen“, navodi se u tekstu
Ova odluka Tel Aviva, kako se dodaje, ima za cilj izbalansiranje odnosa sa Rusijom.
„Kao i SAD, Izrael je prvobitno utvrdio stroga pravila za krajnje korisnike svog oružja koja pravno ograničavaju mogućnost države-kupca da isporučuju opremu u treće države bez odobrenja proizvođača. Odluka o zabrani Izraela izazvana je zabrinutošću da Ukrajina želi da dobije protivtenkovske komplekse „Spike“, zajedničke rusko-nemačke proizvodnje“, ističe se u tekstu.
Ministarstva odbrane baltičkih država nisu potvrdila ove informacije. Ni zvanični Izrael nije želeo da komentariše ove navode.
Ukrajinski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
RUSIJA
DNR: Ukrajina koncentrisala 150.000 vojnika u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala