- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mislili su da će život bez superheroja biti lak – usledio je sudar sa realnošću

© AP Photo / Fabio FerrariDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
Pratite nas
Fiorentina je počela život bez prve zvezde Dušana Vlahovića koji je pojačao Juventus za rekordnih 81,6 miliona evra. I odmah na startu usledio je težak ispit i dvoboj sa Lacijom u Firenci, a nebeskoplavi su odneli čitav plen, pobedivši 3:0.
Ipak, jedan transparent upadao u oči, a odnosio se upravo na srpskog superheroja – „Kome treba Vlahović?“, da bi na kraju usledio sudar sa realnošću.
Kamere na početku susreta na „Artemio Frankiju“ bile su usmerene ka tribinama i jedan od mlađih navijača rešio je da izrazi nezadovoljstvo zbog činjenice da je najbolji fudbaler „ljubičastih“ rešio da napusti klub u januarskom prelaznom roku i da pređe u omraženi Juventus.
Pomenuta parola oslikala je svu nemoć Fiorentine bez svog superheroja. Posle prvog poluvremena mreže su mirovale, a onda je do izražaja došla timska igra Lacija, dok Fiorentina nije imala svog ubojitog napadača koji je nemilosrdno u prvom delu sezone u 17 navrata pogađao mrežu.
Pojačanje iz Bazela Artur Kabral koji je smelo poručio na promociji da će učiniti sve da nadomesti odlazak Vlahovića, nije uspeo na debiju da se upiše u strelce, kao ni njegove kolege iz napada Kaljehon i Sotil.
S druge strane, Lacio je stpljivom igrom preko Sergeja Milinković-Savića u 52. minutu uspeo da stigne do prednosti.
Srbinov gol ogolio je sve slabosti Fiorentine, čia se mreža zatresla još u dva navrata. Prvo je Ćiro Imobile pogodio u 70. minutu, da bi konačnih 3:0 postavio Biragi, pogodivši sopstvenu mrežu.
Likovali su navijači Fiorentine da mogu bez Vlahovića, ali je sudar sa realnošću bio surov.
Imobile se novim golom osamio na vrhu liste strelaca Serije A sa 18 pogodaka, ali Dušan će večeras (20.45) imati priliku, ukoliko debituje za Juventus protiv Verone, da izjednači, ili možda i nadmaši iskusnog Italijana.
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
„Narednik“ Sergej najavio lepše proleće u Rimu /video/
Dankan Votmor - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
SPORT
Pravila, pravila – sve su pokvarila! /foto/
Dmitri Putilov - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
SPORT
„Bože moj, šta smo videli ovo?!“ – Dima je spasao Rusiju! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala