- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bečić Pokretu URA: Izviniću se Crnoj Gori kad obećate da nećete formirati većinu sa DPS-om

Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
Pratite nas
Predsednik Demokratske Crne Gore i predsednik parlamenta Crne Gore Aleksa Bečić poručio je funkcionerima Građanskog pokreta URA da je spreman da se u ime partije javno izvini celoj Crnoj Gori za sve što su njegove kolege izjavile, kada javno daju obećanje građanima da njihov izbor neće biti formiranje skupštinske većine sa DPS-om.
„DPS-u, podnosiocu predloga za moje razrešenje, koji vas je nazivao izdajnicima i bitangama, niste tražili izvinjenje kada ste najavili da ste spremni da sa njima činite skupštinsku većinu. Mi iz Demokrata nismo tražili izvinjenje za informerske gadosti, teške optužbe i licne uvrede poput bolesni umovi, fašisti i mnoge druge koje mi je ispod nivoa čak i navoditi, a koje ste izneli na moj i račun mojih kolega, već smo bez bilo kakvog premišljanja glasali protiv razrešenja potpredsednika vlade Abazovića“, napisao je on u saopštenju, prenosi Tanjug.
Bečić navodi da iako on nije izrekao nijednu uvredu na račun bilo koga, spreman je sve da oprosti i da se u ime partije javno izvini celoj Crnoj Gori za sve što su njegove kolege izjavile.
On je naveo da će to učiniti kada daju javno obećanje građanima Crne Gore da njihov dogovor neće biti formiranje skupštinske većine sa DPS-om, već isključivo dogovor unutar parlamentarne većine i manjinskih partija ili novi izbori.

„To vaše javno obećanje i na kraju odluka da ne pođete sa DPS-om, biće dokaz da moje kolege nisu bile u pravu“, navodi se u saopštenju Bečića.

Građanski pokret URA zatražio je ranije danas od predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića da kaže da li stoji iza optužbi svojih partijskih kolega na račun URA.
Od njegovog odgovora će zavisiti da li će taj pokret glasati za njegovu smenu, izjavio je izvršni direktor URA Zoran Mikić.
Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
REGION
URA još vaga da li će glasati za smjenu Bečića
Lider koalicije „Mir je naša nacija“ i predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
REGION
Demokrate: Ko je za smenu Bečića, napravio je dil sa DPS-om
Crnogorska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
REGION
SNP i DF neće glasati za smenu Bečića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala