- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Spasavanje malog Rajana: Spasilačka misija na korak do cilja /video, foto/

© AP Photo / Mosa'ab ElshamyAkcija spasavanja petogodišnjeg dečaka u Maroku koji je upao u bunar
Akcija spasavanja petogodišnjeg dečaka u Maroku koji je upao u bunar  - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Spasilački tim na severu Maroka na korak je od toga da dođe do petogodišnjeg dečaka zarobljenog u bunaru dubokom 32 metra u provinciji Šefčauen. Bunar se, kako odlazi u dubinu sužava, zbog čega su spasioci koristili bagere kako bi raskopali rupu paralelnu sa bunarom ne bi li uspeli da ga izvuku.
Spasioci su buldožerima kopali zemlju kako bi usekli veliki rov u brdo pored bunara, ostavljajući zjapeću rupu u crvenkastoj zemlji. Kopali su horizontalno prema bunaru i postavljali cevi za zaštitu od klizišta i izvlačenje dečaka.
"Ovaj drugi korak spasavanja se uskoro završava... jurimo da stignemo do Rajana i kopanje ide po planu", rekao je glavni spasilac Abdelhadi Tamrani za državnu TV 2M.
Državna novinska agencija SNRT njuz citirala je u petak spasioca koji je rekao da je dečak živ.
Brdsko područje oko Šefšauena zimi je veoma hladno i iako je hrana spuštena do Rajana, nije bilo jasno da li je on nešto jeo. Rajanu su dostavljena voda i kiseonik pomoću cevi.
Lokalni očevidac rekao je za Rojters da je horizontalno kopanje odloženo zbog kamenja, što je komplikovalo ručno iskopavanje.
Helikopter je spreman da preveze Rajana u bolnicu čim bude oslobođen, preneo je javni servis.
Desetine građana okupile su se da pomognu i posmatraju spasilačke napore. Marokanci su širom zemlje izrazili nade da će dečak preživeti, koristeći hešteg #saverayan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala