- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Priča o devojčici sa najdužim imenom na svetu koja je ušla u „Ginisovu knjigu rekorda“

CC0 / Pixabay / silueta mlade devojke
silueta mlade devojke - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Jedna devojčica je postala hit na internetu i ušla u „Ginisovu knjigu rekorda“ sa najdužim imenom na svetu. Njen izvod iz matične knjige rođenih dugačak je dva metara.
Majka, koja je svojoj ćerki dala ovo neverovatno dugo ime, rekla je svojevremeno u gostima kod Opre Vinfri da je samo želela da postavi Ginisov rekord i da se u isto vreme uveri da njena devojčica ima jedinstveno ime.
„Morala sam da uradim nešto da oborim rekord iz Ginisove knjige. Morala sam da budem sigurna da će njeno ime biti jedinstveno. Nisam želela da njeno ime bude kao bilo koje drugo“, rekla je majka u emisiji Opre Vinfri još davne 1997.godine.
U vreme kada je emisija emitovana prvi put, Opra je napravila posebnu grafiku samo da bi prikazala ime mlade devojke na ekranu.
Ali ono što je zaista zaprepastilo i publiku u studiju i gledaoce ispred malih ekrana jeste trenutak je devojka besprekorno počela da recituje svoje puno ime.

Evo kako ono glasi:

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnae renquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive’onchellecaundenesh eaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneya vondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicanneles ciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea’shauwneorali aevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccalovelia tyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloies alynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetia quaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarl inaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequcka gailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiat angoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquin ettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoajohny aetheodoradilcyana.
I to je samo ime. Njeno srednje ime je Koiaaniskuatsiuth, a prezime Vilijams. Ali pošto njeno ime nije lako izgovoriti, zovu je Džejmi.
Njena majka je rekla tada voditeljki Opri da su ona i njen muž, kada se njena ćerka rodila 12. septembra 1984. godine, napisali Rhoshandiatellineshiaunneveshenk Koiaaniskuatsiuth Villiams u njen izvod iz matične knjige rođenih, ali da su onda odlučili da to nije dovoljno dugo.
Pa su podneli amandman kojim je njeno ime postalo znatno duže – sa 1.019. slova. Takođe su dodali i srednje ime od 36 slova. Na kraju njen izvod iz matične knjige rođenih je bio dugačak dva metra.
„Dati svojoj ćerki neobično ime bilo je jedno, ali je naterati da to nauči, eee… To je bila sasvim druga stvar!“, ispričala je majka.
Devojčica je ( u ono vreme) morala da snimi ime na kaseti, a zatim da ga pušta iznova i iznova dok ga ne nauči napamet.
U Oprinoj emisiji mlada Džejmi je rekla da joj se dopada svoje jedinstveno ime jer ju je učinilo slavnom i što joj je omogućilo da putuje na predstave i propušta školu.
Iako je epizoda "Opre Vinfri Šou" o najdužem imenu na svetu u izvodu iz matične knjige rođenih emitovana 1997. godine, postala je viralna na internetu tek 2019. godine kada ju je postavila na svoj kanal na Jutjubu gde je od tada pogledana preko 19 miliona puta. Od tada ovo ime i priča kruže internetom, preneo je DDL.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala