- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanac je otvorio „tarot“ – kako Novak može da „zatvori“ istoriju

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Greg Rusedski, bivši britanski teniser, analizirao je koliko bi Novak Đoković mogao da osvoji Grend slem titula i, iako je Rafael Nadal sada čovek sa najviše Slemova, ne odustaje od stava da će Srbin biti teniser sa najviše velikih trofeja kada „velika trojka“ završi karijere.
Iako je Rafael Nadal osvojio je 21. Grend slem titulu, te sada ima jednu više od Đokovića, i iako nova teniska imena sve češće uspevaju da savladaju Novaka Đokovića, srpski teniser i dalje zauzima prvo mesto na ATP listi.
Đoković trenutno ima 20 Grend slem trofeja, a taj broj mogao je da bude uvećan da australijske vlasti nisu deportovale najboljeg tenisera sveta zbog, kako su rekli, opasnosti po javno zdravlje i od masovnih nereda.
Rafael Nadal osvojio je jubilarni 21. Slem, očekivano sva pažnja usmerena je ka njemu i velikom podvigu, ali Greg Rusedski ostaje pri stavu koji je izneo pre nekoliko nedelja, kada se nije znalo da li će Novak igrati u Melburnu.
„Mislim da će Novak osvojiti 24 ili 25 Grend slem titula“, kalkulisao je Rusedski, a da nije znao da li će Novak igrati u Australiji.
To se nije desilo, ali Britanac u nedavnom intervjuu nije promenio stav.
„Uvek sam govorio da će Đoković završiti sa najviše Grend slemova i i dalje mislim isto. On je najbolji. Jedino mesto gde je Federer opasan je Vimbldon, a ne znamo koliko će biti fizički spreman. Verovatno će Nadal osvojiti 22. grend slem na Rolan Garosu“, rekao je Rusedski, a prenosi „Punto de brejk“.

„Mislim da će Đoković prihvatiti izazov i pokušati da osvoji Vimbldon i US Open koliko god može. Lako bismo mogli da 2022. završimo sa Noletom i Rafom koji imaju 22 grend slema. Videćemo šta će se desiti, ali mislim da će Đoković završiti sa najviše velikih titula“, dodao je.

Britanac smatra da bi Đoković osvajanjem 25 Grend slem titula stavio tačku na na priče o najboljem igraču svih vremena, kao i da bi, ukoliko bi došao do tog broja, oborio i rekord Margaret Kort, nekadašnje australijske teniserke koja je osvojila 24 Grend slem pehara.
„Mislim da je njegov cilj da osvoji 25 titula kako bi postao rekorder u svim kategorijama i samim tim najbolji svih vremena. Pročitao sam članak sa izjavom Pita Samprasa u kojem je on rekao da je na osnovu svega učinjenog Novak već najbolji svih vremena“, objasnio je Rusedski.
Bivši teniser zaključio je rečenicom da veruje da će Novakova najveća prepreka na putu ka trofejima biti igrači poput Saše Zvereva, Stefanosa Cicipasa i Danila Medvedeva. To se već pokazalo kao tačno jer ga je najpre Rus savladao u finalu US opena, a Nemac u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju i na Završnom turniru u Torinu.
Ipak, Nadal je titulom u Melburnu pokazao da se ne sme otpisivati i zbog toga nas očekuje zaniljmiv rasplet u nastavku sezone.
Srbin stao u četvrtfinalu – Argentinac prejak za Milojevića
Novak je bez reči poslao poruku koju razumeju i Australija i Amerika /foto, video/
Krajinović u polufinalu Monpeljea
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala