- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpkinja je objavila dobre vesti: I sama sam se iznenadila – nema nikakvih problema /video/

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Nova SNevena Ignjatović
Nevena Ignjatović - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Nevena Ignjatović, srpska skijašica, poručila je da se uspešno oporavlja od povrede i veruje da će biti spremna za nastup na Zimskim olimpijskim igrama.
Nevena je povredila koleno tokom treninga za trku u Kortini D'Ampeco, ali je otputovala u Peking.
„Sa srećom, mogu da kažem da je to sada već iza mene. Koleno je dosta dobro, otok je potpuno spao, ja nemam nikakve bolove i samim tim sam srećna što je to tako. Daću sve od sebe na Olimpijskim igrama da se što pre vratim i nadam se da kada stanem na sneg, da neću imati probleme, što je u stvari ključno. Pratila sam I vidim da je sneg prilično 'gladak' i mislim da po nekom mom osećaju i iskustvu, ne bi trebalo da bude problema za mene. Uz terapije koje imam dva puta dnevno, ubacili smo određene vežbe koje takođe radim dva puta dnevno. Prvo su te vežbe bile slabije i manje opterećujuće za nogu, a već sada mogu po prilično da se oslanjam na koleno i na nogu. I ja sam se sama iznenadila da nemam nikakvih problema i to me veoma raduje", poručila je Nevena.
Plan je bio da se takmiči u tri discipline, ali posle povrede, napravili su modifikaciju, pa neće nastupati u superveleslalomu.
„Odlučili smo da preskočimo nastup u superveleslalomu, s obzirom na to da se razvijaju velike brzine i veliko bi bilo opterećenje za nogu. Naravno, kada kažem da su u ovoj disciplini velike brzine, činjenica je da se u spustu razvijaju još veće brzine. Međutim, superveleslalom je dosta aktivnija disciplina, a i zbog samog vremenskog perioda, obzirom da je supervelelslalom prva disciplina koju bih trebala da vozim, odlučili smo da mi prva trka bude spust koji će se održati 15. ferbuara. Moja omiljena disciplina, a to je alpska kombinacija biće održana 17. februara", kaže Nevena.
Konačno, otkrila je i kakve su joj ambicije s obzirom na poteškoće koje su usledile.
„Teško je reći, sport je nepredvidiv. Ja svakako očekujem da nemam nikakvihi problema što se tiče noge i mog zdravlja. Ja bih svakako bila zadovoljna rezultatom koji je bolji od rezultata na prethodnim Olimpijskim igrama. Da se sve ovo nije dogodilo, rekla bih da je to definitivno moguće i radiću na tome. Naravno da bih volela da ostvarim plasman u top 10 na Olimpijskim igrama. Uz sve to što se dogodilo, to bi za mene bio dosta dobar rezultat. Ja verujem u čuda, idem u Peking dosta pozitivna, raspoložena i daću sve od sebe. Jedva čekam da osetim sneg u Kini i celu atmosferu i nadam se najboljem", zaključila je Nevena Ignjatović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala