- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Život ruskih olimpijaca u Pekingu: Srećni smo samo je hrana masna

© Sputnik / Anna Ratkoglo / Uđi u bazu fotografijaZimske olimpijske igre u Pekingu 2022
Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Ruski sportisti koji učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu već neko vreme odsedaju u Olimpijskom selu – kažu da je smeštaj veoma udoban, da je hrana ukusna, ali poprilično masna, prenose ruski mediji.
Prema rečima snoubordistkinje Kristine Paul, hrana koja se nudi je uglavnom kineska, međutim, na meniju je i malo italijanske hrane, ali je problem što nema dovoljno „zdrave hrane“.
Sa druge strane, ruska sportistkinja kaže da je doček na aerodromu bio nesvakidašnji – bio je oformljen specijalni prolaz za njih, poseban prostor za PCR testiranje, koje je bilo obavezno po sletanju, a potom i brz šatl do hotela.
Olimpijsko selo, navodi ona, smešteno je u prirodi, u blizini planina, i napolju je poprilično hladno pa je hladno i u sobama.

„Selo je izuzetno lepo. Sve je ukrašeno olimpijskim simbolima. Na svim kućicama istaknute su zastave učesnika. Kreveti su veoma udobni, smeštena sam sa koleginicom, ali smo u odvojenim sobama. Ovo ne može da se poredi sa, recimo, Tokijom“, dodaje.

Međutim, ima i onih koji nisu oduševljeni izgledom Olimpijskog sela u Pekingu, što je slučaj sa ruskim reprezentativcem u brzom klizanju Pavelom Kuližnikovom, koji kaže da „ovde nema ničeg posebnog“.
Pavel Kuližnikov - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
SPORT
Rus nije oduševljen olimpijskim selom: „Trebalo bi ovde da vidim neke zvezde...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala