- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Sveštenstvo se oglasilo: Netačno da se u Hramu u Podgorici formira partija

© Sputnik / Boban NovovićPogled na Hram u Podgorici
Pogled na Hram u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Sveštenstvo Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja demantovalo je da se u tom verskom objektu "osniva nekakva partija".
Poslanica Branka Bošnjak kazala je danas tokom rasprave na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu da se "partija formira u kripti hrama u Podgorici", kao i da "pojedini sveštenici" zovu njihove članove da im se priključe, prenose "Vijesti".
"Sa gnušanjem odbacujemo tvrdnje izrečene danas u Skupštini Crne Gore, da se u kripti Sabornog hrama osniva nekakva partija, kao i da bilo ko od sveštenika u tome učestvuje. Kripta zaista jeste mesto koje su posetili i posećuju mnogi znameniti ljudi, kao i mesto gde se održavaju brojne duhovne i kulturne manifestacije... Zato kripta nikada nije bila, niti će biti mesto bilo kakvih partijskih i stranačkih sastanaka", navodi se u saopštenju sveštenstva Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja.
Navode i da zabrinjavaju "i sve češće klevete i laži na pojedine sveštenike, čineći na taj način štetu celoj jednoj Crkvenoj zajednici".
"Svo sveštenstvo, monaštvo i verujući narod sa svojim mitropolitom i patrijarhom i svom punoćom Crkve Hristove su jedno i zajedno, odani Bogu i rodu. To jedinstvo je naročito potvrđeno i posvedočeno kroz veličanstvene litije. Ostajući potpuno saglasni sa nedavnim saopštenjem i patrijarha srpskog Porfirija i naših episkopa da Crkva neće deliti ljudi po bilo kojoj nacionalnoj i partijskoj osnovi, još jednom odbacujemo izrečene neistine koje doživljavamo kao nastavak udbaških, zlonamernih podmetačina koje su bile dosadašnja praksa poraženog režima u obračunu sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom", zaključuje se u saopštenju sveštenstvao Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala