- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Preminula glumica Vesna Malohodžić

© Foto : YouTube/Mira Adanja-Polak - zvaničan kanalVesna Malohodžić
Vesna Malohodžić - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Glumica Vesna Malohodžić, koja je odigrala više od pedeset filmskih i televizijskih uloga, preminula je u Beogradu u 74. godini, objavilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.
Ime Vesne Malohodžić se vezuje za „zlatno doba" televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program. Glumila je u Beogradskom dramskom, Pozorištu na Terazijama i na drugim scenama.
Rođena je 1948. godine u Sarajevu, a diplomirala je na Pozorišnoj akademiji u Beogradu, u klasi Ognjenke Milićević.
Tokom duge i bogate karijere ostvarila je brojne i zapažene uloge u filmovima: „Jedanaesta zapovest“, „Prava ljubav“, „Život je masovna pojava“, „Sutjeska“, „Tren“, „Nije nego“, „Noć punog meseca“.
Gledaoci je pamte po televizijskim serijama: „Kuda idu divlje svinje“, „Vruć vetar“, „Izdanci iz opaljenog grma“, „Dimitrije Tucović“, „Više od igre“, „I to se zove sreća“, „Sedam sekretara SKOJ-a“, „Priče preko pune linije“, „Slom“, „Jugovići“, „Vuk Karadžić“.
Za ulogu kneginje u seriji „Vuk Karadžić“ osvojila je „Gran-pri Evrope“ za najbolje glumačko ostvarenje 1988. godine, a dobitnica je i glavne nagrade za žensku ulogu u TV filmu „Roman o kontrabasu“ na festivalu u Montreu. Poslednju ulogu odigrala je u TV drami Seoba Srba, 1994. godine.
Vreme i mesto sahrane Vesne Malohodžić biće naknadno saopšteni, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala