- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Nemanja Radulović i BF oduševili publiku u Kolarcu

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICNemanja Radulović
Nemanja Radulović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Koncert Beogradske filharmonije pod upravom dirigenta Danijela Rajskina sa violinistom Nemanjom Radulovićem u Kolarcu pretvorio je večeras Beograd u evropsku prestonicu klasične muzike.
Baš kao i u evropskim metropolama, ulaznice za ovaj prvorazredni muzički događaj planule su za pola sata, a preko onlajn sistema za manje od četiri minuta.
Nemanja Radulović je omiljeni violinista poštovalaca klasične muzike širom sveta i taj status večeras je opravdao na pozornici Kolarca.
Izvođenje jednog od najčuvenijih dela klasične muzike svih vremena "Koncerta za violinu i orkestar u D-duru" Čajkovskog bila je tačka ponovnog susreta Radulovića i Rajskina.
Praćen izuzetnim muzičarima Beogradske filharmonije, Radulović je pokazao virtuoznost pred beogradskom publikom koja ga je nagradila frenetičnim ovacijama.
U bisu koji je usledio, Radulović je pretvorio Kolarac u džez pozornicu.
Zajedno sa kontrabasistom Beogradske filharmonije Bobanom Stošićem improvizovao je kompoziciju koja je nastala tog trenutka.
Večerašnji koncert nesumnjiv je dokaz da je Beogradksoj filharmoniji potrebna velika dvorana u kojoj bi mogla sa vrhunskim umetnicima da organziuje prvorazredne kulturne događaje.
Večerašnjem koncertu prisustvovala je i predsednica Vlade Ana Brnabić, kao i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Mat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala