- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

NBA predstavila trofej „Kobi Brajant“ /foto/

© Foto : NBATrofej Kobi Brajant namanjen za MVP Ol-star utakmice
Trofej Kobi Brajant namanjen za MVP Ol-star utakmice - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) predstavila je svoju postavu novo-dizajniranih NBA Ol-star trofeja u čast 75-ogodišnjice lige.
Dizajnirani u partnerstvu sa umetnikom Viktorom Solomonom, trofeji će prvi put biti predstavljeni tokom ovogodišnjeg vikenda u Klivlendu. Postavku predvodi Trofej „Kobi Brajant“, koji će biti dodeljen MVP-ju utakmice 20. februara.
Kao što je NBA komesar Adam Silver najavio 2020, trofej za MVP Ol-star utakmice je trajno poneo ime pokojnog Kobija Brajanta, 18 puta učesnika Ol-stara koji je osvojio rekordna četiri četiri nagrade za najkorisnijeg košarkaša utakmice svih zvezda NBA.
Novi trofej Kobija Brajanta dodatno slavi čoveka po kome nosi ime, sa isprepletanim detaljima koji imaju dvojako značenje, kako za NBA Ol-star vikend tako i za Brajantovu legendarnu karijeru.
„Redizajniranje Ol-star trofeja nam je dalo posebnu priliku da kreiramo nagrade za događaje vredne energije i uzbuđenja koje trenutak stvara, istovremeno uvodeći vizuelni, estetski jezik cele kolekcije. Ova prilika nam je takođe dala privilegiju i odgovornost da razvijemo potpuno novu siluetu dostojnu da bude nazvana – Trofej Kobija Brajanta – za koju smo, u duhu njenog imenjaka, odbacili sve konvencije i izazvali sebe da preorijentišemo naše razmišljanje o košarci“, rekao je Viktor Soloman koji je kreirao trofej.
Pre Ol-star vikenda, koji je na program od 18. do 20. februara, NBA će predstaviti ljubiteljima košarke u Evropi utakmice u udarnim terminima.
Baš ovog vikenda ljubitelji evropske košarke, u nedelju u 21.30, imaće šansu da gledaju Nikolu Jokića u idealnom terminu.
© Foto : NBANajava utakmice Bruklin Netsa i Denver Nagetsa
Najava utakmice Bruklin Netsa i Denver Nagetsa - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Najava utakmice Bruklin Netsa i Denver Nagetsa
Košarkaš Denver Nagetsa, aktuelni MVP lige, igra protiv Bruklin Netsa i očekuje nas sjajna utakmica.
Dan pre ljubitelji američke košarke takođe imaju utakmicu u povoljnom, evropskom, terminu, pošto će u subotu u 23.00 na teren izaći Memfis Grizlisi i Orlando Medžik.
Očekuje nas sjajan vikend, a vrhunac je duel Jokića protiv supertima iz Njujorka.
Sraman odnos Amerikanca prema Jokiću: „Bacite tu glupu statistiku u kantu“ /video/
Analitičar se izvinjava Jokiću: Mogu li da promenim mišljenje? /video/
Američki mediji nastavili da nipodaštavaju Nikolu Jokića /video/
Jokić deli Ameriku: „To što pričaš je ludost“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala