- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Marko je paša, a Sale – gazda /video/

© AFP 2023 / LLUIS GENESrpski košarkaš Marko Gudurić
Srpski košarkaš Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Marko Gudurić igra u sjajnoj formi, što je potvrdio na gostovanju Fenerbahčea u Milanu u utakmici na kraju koje je izbio manji incident u koji se umešao i Aleksandar Đorđević – prvo da smiri strasti, a zatim je i on imao šta da kaže.
Đorđević, Gudurić i kompletna ekipa Fenerbahčea odnela je veliku pobedu iz Milana (71:60) i napravila je bitan korak ka plasman u plej-of Evrolige.
Izabranici Saleta Đorđevića ostvarili su četvrtu pobedu u nizu u elitnom košarkaškom takmičenju, a među najzaslužnijim za trijumf protiv „manekena“ ponovo je bio Marko Gudurić.
Srpski košarkaš igra odlično u odsustvu Nanda de Koloa i Jana Veselog, prihvatio je ulogu lidera i odlično mu ide. Gudurić je odigrao izuzetno smireno, staloženo, pre svega iskusno i sa 17 poena bio je najefikasniji u pobedni ekipe iz Istanbula.
Navijači su ga nazvali pašom, a njega su u završnici malo ponele emocije.
Na dva minuta do kraja pogodio je ključnu trojku, utišavao je publiku stavljajući prst na usta, a nakon isteka 40. minuta, u naboju emocija, nešto je rekao i klupi Milana.
Kajl Hajns, košarkaš Milana, odgurnuo je Gudurića jer mu se nije svidelo šta je srpski igrač rekao i nastala je pometnja.
Đorđević je prišao da smiri strasti, stao je u zaštitu svog košarkaša, a zatim se i on iznervirao i pokazao ratnički karakter.
Španski košarkaš Serhio Rodriges nešto je prstom gestikulirao, to se nije svidelo Đorđeviću i oštro mu je odgovorio.
Sale je posle utakmice izjavio da je rekao ono što je imao, kome je trebalo, na parketu i da mu je mirna glava.
Početkom januara bio je utisak da će evropska sezona Fenera biti gotova u narednim nedeljama, ne samo zbog odnosa pobeda i poraza, već i zbog povreda De Koloa i Veselog, ali Đorđevićeva ekipa pokazala je karakter, kao i kvalitet, i sada je ponovo u igri za plej-of.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Velike zasluge idu i Guduriću koji ne igra samo sjajno u Evroligi, već i u turskom šampionatu nosi giganta iz Istanbula.
Marko je u novogodišnjem intervjuu govorio za Sputnjik, a opširnije pročitajte – Gudurić otkriva za Sputnjik – šta želi Željko, a šta želi Amerika.
Gudurić briljirao – Đorđević lakše diše nakon prekida loše serije /video/
Usred Turske – Srbin poslao Amerikanca „po burek“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala