- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka je ostao na klupi, „Kralj“ je ponižen, a Italijan je izgubio nerve: „Zašto pričate o njima?“

© AP Photo / JOSE MIGUEL FERNANDEZLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Predviđali su španski mediji da će Luka Jović konačno dobiti priliku da bude starter u ekipi Real Madrida u duelu sa Atletik Bilbaom, u okviru Kupa Kralja, a to ne da se nije dogodilo, već je slavni klub iz prestonice doživeo šokantnu eliminaciju od ekipe iz Baskije.
Luka Jović je u španskim medijima viđen kao prvi i jedini adut Reala za špic napada, s obzirom na to da je kapiten, najbolji igrač i startni napadač Karim Benzema ostao van stroja.
Međutim, trener Karlo Ančeloti nije tako mislio – u napad je poslao veznog fudbalera Marka Asensija i to mu se obilo o glavu.
Real je odigrao veoma lošu utakmicu, a za sve je kažnjen u 89. minutu kada je primio jedan jedini gol – dovoljan za eliminaciju.
Španski mediji su se utrkivali u reakcijama na šokantan poraz, a u sve je bilo uključeno i Lukino ime.
„Real Madrid je imao 263 miliona evra u napadačkom talentu koji je ostao na klupi – to su Luka Jović, Eden Azar i Garet Bejl“, konstatovano je.
Status Jovića, kako se navodi u izveštajima, ne bi trebalo da bude iznenađenje – u sezoni je skupio svega 432 minuta na terenu, ali to ne deluje kao dovoljno dobar razlog da Ančeloti čak odbije da proba da pruži šansu reprezentativcu Srbije.
Italijan o tome čak ne želi ni da priča.
„Zašto pričate o Bejlu, Joviću i Azaru? Zašto ne pričate o Sebalosu ili Karvahalu? Ni oni nisu igrali, znači da su i oni kažnjeni? To je moja odluka, ali bi vi više trebalo da pričate o Sebalosu nego o ostalima jer on noje odigrao ni minut. Svi oni su na istom nivou“, istakao je Ančeloti.
Real Madrid je, navodno, u smiraj zimskog prelaznog roka imao ponude za Jovića, ali ih je redom odbijao – čini se da na leto tako neće biti i da će mladi Srbin konačno pronaći sredinu za sebe.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala