- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moja upozorio Đokovića i poručio: Rafin uspeh ga neće naterati da se vakciniše

© AFP 2023 / WILLIAM WESTKarlos Moja i Rafael Nadal
Karlos Moja i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, smatra da je profesionalna karijera Novaka Đokovića u velikoj opasnosti, kao i da se srpski teniser neće vakcinisati samo zato što je njegov pulen osvojio 21. Grend slem.
Nadal je osvajanjem Australijan opena došao do jednog Slema više od Novaka Đokovića i Rodžera Federera, i po mnogima je sada najbliži statusu najvećeg svih vremena.
Đoković, zbog toga što je nevakcinisan, nije dobio šansu da učestvuje na Australijan openu i Moja je izrazio zabrinutost za njegovu karijeru.
Ne mislim da će Rafin 21. Grend slem naterati Novaka da se vakciniše. A, ukoliko se ne vakciniše u ozbiljnoj je opasnosti da ne zaigra ni na jednom Slemu, čime bi praktično digao ruke od karijere i od onoga za šta je naporno radio ceo život“, rekao je Moja u intervjuu za Marku.
Novak je više puta u karijeri isticao da želi da bude teniser sa najviše Grend slemova, nije bio skroman, niti je trebalo da bude, ali činjenica je da ima mnogo znakova pitanja kada je reč o njegovom nastavku karijere.
„Đoković nije antivakser, ali je odlučio da ne primi vakcinu i zbog toga mu je karijeru u ozbiljnoj opasnosti“, zaključio je Moja.
Đoković u februaru očekuje ATP turnir u Dubaiju, ali već u martu je pitanje da li će igrati na američkoj turneji, u Majamiju i Indijan Velsu.
Posle toga dolazi sezona šljake, a zatim i Rolan Garos krajem maja.
Prema najnovijim informacijama Novak neće moći na osnovu medicinskog izuzeća da igra u Parizu, pošto u Francuskoj od 15. februara skraćuju rok za dobijanje izuzeća sa šest na četiri meseca od dobijanja pozitivnog testa na virus korona.
Pravda je stigla Nemca koji je diskvalifikovao Đokovića /video/
Đoković pojačava intenzitet – sparingovao sa najboljima na svetu /foto/
Medvedev odustao od Roterdama – šta to znači za Đokovića?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala