- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Filmska akcija spasavanja dečaka koji je tri dana zaglavljen u bunaru dubokom 32 metra /video, foto/

© AFP 2023 / AFPAkcija spasavanja dečaka u Maroku koji je upao u bunar
Akcija spasavanja dečaka u Maroku koji je upao u bunar - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Spasilački tim na severu Maroka treći dan pokušava da dopre do petogodišnjeg dečaka koji je zarobljen u bunaru dubokom 32 metra u marokanskoj provinciji Šefčauen, na severu zemlje.
Iako je pretrpeo veliki pad, snimak kamere koja je spuštena u bunar pokazao je da je dečak Rajan živ i svestan, iako se čini da je pretrpeo manje povrede glave.
Spasioci su dečaku spustili masku za kiseonik, hranu i vodu.
Medicinsko osoblje je na licu mesta kako bi pomoglo dečaku, a helikopter je u pripravnosti da ga preveze do najbliže bolnice.
Uz pomoć pet buldožera spasioci su iskopali rupu paralelnu sa bunarom u pokušaju da dođu do dečaka. Lokalni zvaničnici navode da je do sada iskopano 19 metara.
„Uspeo sam da razgovaram sa detetom i pitao sam da li me čuje. Dobili smo odgovor. Sačekao sam minut i video da je počeo da koristi kiseonik“, rekao je volonter „Crvenog polumeseca“ Imad Fahmi.
Portparol marokanske vlade Mustafa Bajtas izjavio je da vlada pomno prati situaciju, proučavajući načine da se pomogne spasavanju deteta.
Hiljade Marokanaca je na društvenim mrežama izrazilo saosećanje sa dečakom i njegovom porodicom uz haštag #saverayan, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala