- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Danima besne oluje na Santoriniju /video, foto/

© SputnikOluja na Santoriniju
Oluja na Santoriniju - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Jak grad i kiša poplavili su grčko ostrvo Santorini. Uske ulice pretvorene su u reke, kritično je oko aerodroma, a meštani kažu da nisu videli na Kikladima ovoliki sneg decenijama.
O nevremenu je u izvestila novinska agencija „Grik riporter”.
U Grčkoj je ove zime neuobičajeno loše vreme, a video-snimci i fotografije sa Santorinija postavljeni na društvene mreže pokazuju debeo sloj grada na ulicama ostrva. Nastupile su i neuobičajeno niske temperature.
U selima su uske uličice su pretvorene u reke, dok je situacija teška i u oblastima blizu aerodroma. Meštani kažu da je poslednji put ovolika količina snega na Kikladima pala pre više decenija.

Santorini i Kiklade takođe pogađaju olujni vetrovi

Brodovi u luci Pirej koji plove ka ostrvima Kiklada ostali su u četvrtak u luci zbog jakih vetrova koji su dostizali jačinu do 9 stepeni Boforove skale.
Siros, Naksos, Tinos, Andros, Mikonos, Santorini i druga ostrva Kiklada bila su prekrivena belim velom snega dok je oluja „Elpis“ pogodila Grčku, uključujući kopno. Obilne snežne padavine izazvale su mnoge probleme na ostrvima kojima nedostaje infrastruktura da se nose sa ovakvim vremenskim nepogodama.
Mećava u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SVET
Ledeni haos u Americi: Hiljade ljudi bez struje, otkazano više od 3.000 letova /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala