- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Taktika „tenkovske vrteške“: Ruske i beloruske jedinice na zajedničkim vežbama /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRusko-beloruske vojne vežbe, kolona tenkova T-72B3
Rusko-beloruske vojne vežbe, kolona tenkova T-72B3  - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Ruske i beloruske vojne jedinice vežbale su gađanje, artiljerijske i vazdušne napade i taktiku „tenkovske vrteške“ u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države.
Manevri se održavaju na poligonu Brestski.
Grupa jurišnih helikoptera Mi-24 Oružanih snaga Belorusije izvela je napad na objekte uslovnog protivnika ne ulazeći u zonu delovanja njegovog PVO sistema.
Istovremeno su tenkisti jedinica Istočnog vojnog okruga Oružanih snaga Rusije primenili taktiku „tenkovske vrteške“. Ova tehnika omogućava da se gađanje izvodi neograničeno. Oklopna vozila se neprekidno kreću u krug – jedan tenk gađa, drugi odlazi na začelje i puni se, a treći se priprema da izađe na položaj.
Bespilotne letelice su pre vazdušnog napada istražile teren. Avioni Jak-130 i Su-25 su gađali tehniku i vojsku uslovnog protivnika nenavođenim vazdušnim raketama.
Artiljerijske jedinice obe države gađale su kontrolne punktove, minobacačke položaje i snage uslovnog protivnika.
Na manevrima je učestvovala divizija modernizovanih samohodnih haubica kalibra 152 milimetara 2S3M „Akacija“, divizija samohodnog artiljerijsko-minobacačkog oružja kalibra 120 milimetara 2S9 „Nona-S“, dva raketna lansera BM-21 „Grad“, minobacački sistem 2S12 „Sani“ i minobacački sistem 2B23 „Nona-M1“.
Vežbe su nadgledali ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu i ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin.
Podsetimo, u toku je provera snaga Savezne države. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.
Raketni sistem Iskander M - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
SVET
NATO: Najveća koncentracija ruskih snaga u Belorusiji od Hladnog rata, stigli i "Iskanderi"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala