- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Sud u Prištini izdao nalog da se ministar prinudno dovede na ročište

CC0 / Daniel_B_photos / Sudijski čekić
Sudijski čekić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Osnovni sud u Prištini izdao je naredbu da se na ročište prinudno dovedu ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i Agron Kabaši. Naredba je usledila nakon što se nisu u četvrtak pojavili u sudu, prenosi Reporteri.
Takvu odluku doneo je sudija u predmetu Erol Gaši, pošto je za optužene Svečlju i Kabašija sud imao dokaze da su redovno pozivani i da njihov izostanak nije opravdan, prenosi „Zakletva pravde“.
Za optuženog Kabašija, sudija Gaši je izjavio da je odbio poziv da se pojavi u sudnici, pa mu je izdata naredba da se na sledeće ročište privede sudu. Kako nisu bili ispunjeni uslovi za održavanje prvog ročišta, sledeće ročište je odloženo na neodređeno vreme.
Svečlja, Dardan Molićaj i još 11 osoba optuženi su za bacanje kamenja, flaša i pritotehničkih sredstava na policiju na protestu organizovanom 27. juna 2013. godine zbog ratifikacije sporazuma za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, kada su lakše povređena četiri policajca i oštećena četiri službena vozila.
Tužilaštvo tereti svakog ponaosob za krivično delo „učestvovanje u gomili u vršenju krivičnih dela i huliganstvo“ za koje je po Krivičnom zakonu zaprećena novčana kazna od 200 do 10.000 evra za huliganstvo sa lakšim posledicama ili kazna zatvora do pet godina za huliganstvo sa teškim posledicama.
Velika Albanija  - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SRBIJA
Opasnost bez „grmljavine“: Jesu li Priština i Tirana stvorili prvih 60 kilometara „Velike Albanije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala