- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija odbacuje navode Pentagona: Ne spremamo invazuju na Ukrajinu

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Čižov
Vladimir Čižov - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov odbacio je navode Pentagona da Rusija sprema namešteni video za invaziju na Ukrajinu.

„Uveravam vas da Rusija nikada ne rati takve stvari“, izjavio je stalni predstavnik Rusije u intervjuu televiziji „Si-En-En“.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov podseća da ovo nije prvi put da SAD objavljuju informacije o navodnim planovima Rusije da izvrši „invaziju“ na Ukrajinu, ali ništa posle toga nije usledilo.
Ranije je zvanični predstavnik Pentagona Džon Kirbi saopštio je da SAD raspolažu informacijama da Rusija, navodno, planira da iskoristi „kao izgovor za invaziju na Ukrajinu“ lažni video na kojem bi se, kako veruju u SAD, nalazio namešteni napad ukrajinskih vojnika na rusku teritoriju i stanovnike koji govore ruskim jezikom.
Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine.
Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a izjave o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je napomenulo da su izjave Zapada o „ruskoj agresiji“ i mogućnosti da se Kijevu pomogne da se odbrani od nje i smešne i opasne.
Zgrada Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
RUSIJA
Pentagon optužuje Rusiju da priprema "invaziju" na Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala