- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Poruka Alekse Bečića pred prvu vanrednu sednicu crnogorskog parlamenta

Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Današnja prva vanredna sednica Skupštine Crne Gore o opozivu potpredsednika vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Zdravka Krivokapića i izbor njegovog zamenika, ukoliko bude kvoruma, trajaće tri sata, saopštio je predsednik parlamenta Aleksa Bečić.
Zbog nagađanja da bi tokom današnjeg i narednih vanrednih zasedanja parlamenta, za kada je najavljeno i glasanje o nepoverenju vladi na predlog opozicije, ali i o Krivokapićevom predlogu za vraćanje mandata narodu, moglo doći do većih protesta širom Crne Gore, Bečić je pozvao sve političke aktere i građane na mir, toleranciju, međusobno uvažavanje i poštovanje.
On je na Tviteru podsetio na reči Marka Miljanova da je junaštvo braniti sebe od drugoga, a čojstvo braniti drugoga od sebe.
Saopštio je i da je na jučerašnjem sastanku Kolegijuma Predsednika Skupštine dogovoren način rada na predstojećim sednicama Skupštine Crne Gore koje su sazvane za danas, u petak i u ponedeljak.
"Dogovoreno je da ukoliko bude kvoruma i ukoliko se izglasa predloženi dnevni red, vreme trajanja rasprave poslanika bude: tri sata za prvo vanredno zasedanje, tri sata za drugo vanredno zasednje, četiri sata za prvu tačku trećeg vanrednog zasedanja, jedan sat za drugu tačku trećeg vanrednog zasednja i dva sata za četvrto vanredno zasedanje", saopštio je Bečić.
Poručio da neće bilo kome dozvoliti bilo kakvu zloupotrebu Poslovnika, niti će iko smeti da opstruira rad Skupštine.
Crnogorski poslanici na zasjedanju parlamenta u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
REGION
DF će glasati za smenu Abazovića, SNP protiv /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala